Translate

...a ja belim svetom rasuh život ceo;
I na obalama gde je večna plima,
I u svakom gradu, svakom mestu, ima

Po kap moje krvi i mog srca deo...M.R.

23. 6. 2012.

Kiparisiou, Limenaria (Thassos)

Leto 2011. godine. U agenciji se gledajući fotografije raznih apartmana zaljubih u Kiparisiou na prvi pogled. Tačnije, u njihovu terasu nadomak plaže sa predivnim pogledom na morsko prostranstvo.



Stigli smo na ostrvo Tasos, izašli iz busa, nismo mnogo čekali, tek eto nama u susret čovek sa brkovima (čitaj vlasnik vile) vozeći kamionet. Svi koji smo se odlučili za ovu vilu stavismo kofere u kamionet i polako za njim. Viđali smo vlasnika još mnogo puta posle toga i mogu slobodno reći da se radi o jednom ljubaznom čoveku.

Prvi utisak nije bio spektakularan samo zato što je po mom mišljenju dvorište moglo malo lepše da se uredi. Ulazimo u hol, pomalo mračan, plastični sto, stolice i tv, pomalo bezveze ali čisto. U krajnjem slučaju apsolutno fantastičan hol za ostavljanje dušeka i ostalih morskih rekvizita. 

Penjemo se na sprat, razmišljam samo da li imaju sobe sa terasama koje ne gledaju na more i da nam ne zapadne baš takva neka... budući da devojka iz agencije nije raspolagala tom informacijom. I već spremna da insistiram na morskom pogledu ulazimo u sobu koju smo i gledali u katalogu:)

Standardna oprema, peškiri na krevetu, vlasnik je doneo i pomoćni ležaj. Kupatilo je malo sa tuš kabinom, čisto, fen je u sobi pored ogledala. Na jednom zidu se nalazi sef za odlaganje dragocenosti. Za televiziju me ne pitajte, osim crtaća i fudbala ništa drugo nisam uspela da vidim. Pretpostavljam da su kablovski kanali u pitanju. Klima se dodatno naplaćivala, mi smo bili krajem juna i zaista nije bilo potrebe da se uključuje. Kuhinjski deo je imao frižider, sudoperu, dve ringle i deo za odlaganje namirnica. Ćebad je bila na ormanu i tu je i ostala sve vreme. Nismo nosili laptop ali mislim da nije ni postajao bežični pristup internetu, možda će ga u nekom narednom periodu uvesti.
















Terase su bile zasebne (imali smo ranije slučajeve da nas iznenadi zajednička terasa), tako da smo prilikom posete komšijama prolazili kroz njihovu sobu, gotovo identičnu kao našu. Da vas davim još malo sa spektakularnim pogledom na more? Samo ću da dodam da će vas tu sačekati plastični sto i stolice, a kada vam oči i duša zatraže mir i opuštanje, "morski pogled" će već učiniti svoje.

A onda je pala noć. Uh, talasi su se čuli kao da su na metar od nas. To zaista bude problem ukoliko ste navikli na apsolutnu tišinu dok spavate. Meni nije smetalo, suprugu jeste, ali se navikao nakon par dana. Iz dvorišta izlazite direktno na plažu, no, ima mnogo kamenja, te i nije baš idealna za decu i kupanje. Samo par metara odatle nalazi se kafić, ako se odlučite za kafu i sokiće, ležaljke i suncobrani su vaši ceo dan a tu je i sitniji pesak kad ulazite u vodu. Takođe se (kada naručite piće) može koristiti bazen koji je u sklopu tog hotela što je super varijanta. A sve to na samo par metara od Kiparisiou. 

Ako se odlučite za šetnju i krenete na drugu kapiju, za samo par minuta već ste u samom centru Limenarie. Prodavnica i pekara su vam na tek nekoliko metara udaljene od vile. Ukoliko vam padne na pamet da obiđete celo ostrvo cene rent-a-car su izuzetno povoljne. 

Ispred naše sobe se nalazila improvizovana kuhinja gde smo često sretali spremačice koje su redovno čistile sobu. Svi su bili uvek ljubazni i nasmejani. Poslednjeg dana ćerka vlasnika nam je izašla u susret za kuvanje kafe, opet su nam povezli kofere i bili krajnje gostoljubivi. Parking mesta postoje odmah ispred dvorišta u kome se nalaze plastični sto, stolice i suncobrani. Sve pohvale za celokupno osoblje vile sa prelepim pogledom na more.



Нема коментара:

Постави коментар